5 Μαΐ 2010

Επί εσχάτη προδοσία

Όσο οι ώρες περνούν και τα γεγονότα τρέχουν, περισσεύουν οι αναλύσεις στα τηλεπαράθυρα σχετικά με τα αίτια της σημερινής θηριωδίας στο κέντρο της Αθήνας. Κουστουμαρισμένοι και ατσαλάκωτοι, οι εθνοπατέρες και εθνοσωτήρες κατέθεσαν κροκοδείλια δάκρυα ενώπιον των τηλεδικαστών και αποφάνθηκαν ότι καταδικάζουν τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της. 
Θα ήθελα όμως να ήμουν από μια μεριά να έβλεπα τα ροδομάγουλα πρόσωπά τους όταν μάθαιναν ότι πλήθος διαδηλωτών απειλούσε να εισβάλει στο χώρο του κοινοβουλίου και να μπορούσα να έχω μια φωτογραφία από εκείνη τη στιγμή. Ίσως θα ήταν ό,τι πιο χρήσιμο και ό,τι πιο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στη Βουλή, η οποία αναλώθηκε στις αναμενόμενες π......λογίες: "Συμπράττουμε - Δεν συμπράττουμε - Θα το σκεφτούμε - Υποκινείτε τη βία - Είστε προβοκάτωρ - Να ανακαλέσετε - Σας παρακαλώ κύριοι, φερθείτε κόσμια - Να ολοκληρώσω, κλπ". Το παραπάνω απόσπασμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι φωτοτυπία παλαιότερων συνεδριάσεων.
Εν προκειμένω, εμένα ποσώς με ενδιαφέρει αν οι κουκουλοφόροι είναι ή όχι αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, του ΕΛΑ ή του στρουμφοχωριού. Καρφάκι δε μου καίγεται αν τα φασιστοειδή στοχοποιούν τους αριστερούς ή τους δεξιούς ή τους έξω δεξιά ή τους σέντερ-μπακ. Αυτό που μου μένει από τη σημερινή μέρα είναι η φωτογραφία της γυναίκας που κείτεται νεκρή στο μπαλκόνι της τράπεζας και που θα μπορούσε να είναι η τεσσάρων μηνών έγκυος. Την ίδια ώρα που βουλευτάδες και εθνοπατέρες χ...... στο τάληρο και διαμαρτύρονται, ενώ Μύκονος, Πάρος, Ναξος και λοιπά κυκλαδονήσια είναι γεμάτα βίλες βουλευτών.
Γιώργο, ο κόσμος το 'χει τούμπανο. Βάλε κόσμο στη φυλακή. Αυτούς που με περισσό θράσσος απαντούσαν στους εκπαιδευτικούς "δεν μασάμε ρε", που υπερηφανεύονταν για τα "δικά μας παιδιά", που "εκσυγχρόνισαν" τη χώρα μαγειρεύοντας αριθμούς και τώρα κάνουν αμέριμνοι τα μπάνια τους. Δίκασε τους "επι εσχάτη προδοσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου