27 Μαρ 2014

Η Μακεδονία κείται μακράν

Το 2014 υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη χαρακτηρίζουν το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων ανύπαρκτο και ανυπόστατο. Από τον αειθαλή πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη που τόσο ευεργέτησε τη χώρα και μοιράζει πλέον τις γνώσεις και την πείρα του αφειδώς στο κοινό, μέχρι τον φιλόσοφο-στοχαστή-συγγραφέα Ν. Δήμου που έγινε διάσημος όντας δυστυχισμένος που είναι Έλληνας. Υπάρχουν, βεβαίως, και δεκάδες άλλοι που θεωρούν το Σκοπιανό τελειωμένη υπόθεση, αλλά είναι σαφέστατα διαφορετικό να θεωρείς τελειωμένη μια υπόθεση από το να τη θεωρείς μη ούσα.
Στην πραγματικότητα, το Σκοπιανό είναι όντως μια χαμένη υπόθεση. Χαμένη, επειδή η Αθήνα έδειξε να κωλυσιεργεί, να δέχεται τις πιέσεις των ξένων, να δείχνει ότι δεν αντέχει να κουβαλά την καυτή πατάτα, ότι δεν έχει ικανότητα διαπραγμάτευσης και ότι, εν τέλει, ότι δεν την ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Κάτι σαν το «η Μακεδονία κείται μακράν», ας πούμε. Κερδίσαμε όμως να μην υπάρχει επίσημη ονομασία «Μακεδονία» αλλά "π.Γ.Δ. της Μακεδονίας" και να σώσουμε τον Ήλιο της Βεργίνας ως trademark στα σουβενίρ έξω από τη Βεργίνα και τον Λευκό Πύργο. Αυτά τα τεράστια επιτεύγματα της πολιτικής Μητσοτάκη-Παπανδρέου-Σημίτη καταρράκωσαν τόσο τους Σκοπιανούς, ώστε γεμίσαμε Βελίκι Αλεξάντερ και φαραωνικά αγάλματα παντελώς κακόγουστης σκοπιανής αισθητικής, κάτι ανάμεσα στους Κολοσσούς του Μέμνονα και τα αγαλματίδια των Ρωμαίων που πουλούν οι γύφτοι στην Πιάτσα Βενέτσια.
Χρόνο με το χρόνο, οι Σκοπιανοί κερδίζουν έδαφος και συμμάχους. Οι ύπαρξη τόσων μειονοτήτων στους κόλπους του κράτους τους, τους καθιστά βασικούς υποψηφίους για μια νέα αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια. Θα διεκδικήσουν την ιστορική πρωτεύουσά τους, το Σολούν (όπως λένε τη Θεσσαλονίκη), το Λέριν (Φλώρινα), τα Βοδενά (Έδεσσα) και ό,τι άλλο θελήσουν εφόσον μεταβληθούν σε πρόθυμους υπηρέτες των μεγάλων. Χτυπώντας πλέον "Μacedonia" στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου εμφανίζεται το έκτρωμα των Σκοπίων, ενώ, όταν δηλώνεις Μακεδόνας στο εξωτερικό, στην καλύτερη περίπτωση περνιέσαι για ελληνοσλάβος. Οι ψευτοΜακεδόνες όμως γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν. Την Ιστορία τους την έχουν σφυρηλατήσει χαλκεύοντας τη δική μας. Την επιχειρηματολογία τους την έχουν προωθήσει υπογραμμίζοντας την ανυπαρξία μας. Εάν δεν χαράξουμε εθνική πολιτική, τη μάχη θα την έχουν κερδίσει, βασιζόμενοι στην απύθμενη βλακεία μας.

Υ.Γ.: Κατά το «η Μακεδονία κείται μακράν», ισχύει ανυπερθέτως και το «η Θράκη κείται μακράν». Καίτοι η τελευταία μεταβάλλεται διαρκώς σε Κοσσυφοπέδιο και Κριμαία, οι αδελφοί μας εις τας Αθήνας –όπως πάντα- αγρόν αγοράζουν.
Υ.Γ.2: Κύριε Θεοδωράκη, αν όντως το "Ποτάμι" θεωρεί ανύπαρκτο το Σκοπιανό, λυπάμαι πραγματικά για την ασχετοσύνη σας. Ελπίζω και εύχομαι να μην γίνετε περισσότερο επικίνδυνος.


1 σχόλιο:

  1. Τι σχέση μπορεί να έχει το δήθεν "Μακεδονικό" με το λιμάνι του Πειραιά , την Κίνα , την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τις εμπορικές οδούς της Ευρώπης; Πολύ μεγάλη και άμεση σχέση , τέτοια που κάνει την γερμανία να τρίβει τα χέρια της από ευδαιμονία. Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω η Κίνα διακινεί τα εμπορεύματά της στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου , την Ευρωπαϊκή μέσω ερυθράς θάλασσας , Μεσογείου , περνά από το Γιβραλτάρ και ξεφορτώνει στο λιμάνι Αμβέρσας και Αμβούργου. Θα ήταν νεκρά λιμάνια αν τα εμπορεύματα ξεφορτώνονταν από Πειραιά και μεσω οδικού - σιδηροδρομικού δικτύου Ελλάδας - Γιουγκοσλαβίας έφταναν σε σύντομο χρονικό διάστημα στην κεντρική αγορά της Ευρώπης. Αυτό αποφεύχθηκε με την διάλυση και τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία αφού η "ελεύθερη" πλέον μετακομμουνιστική Γιουγκοσλαβία ήταν κράτος πρότυπο με ευρωπαϊκά στανταρτς όσο αφορά τα οδικά - σιδηροδρομικά της δίκτυα. Αυτό το πρόβλημα έπρεπε να το λύσουν οι πρωτεστάντες της αμερικανογερμανίας με αφορμή και πόλεμο. Το έλυσαν με την "ανθρωπιστική" του παρέμβαση τιμωρώντας τους "κακούς" Σέρβους και διαλύοντας γέφυρες - οδικα , σιδηροδρομικά δίκτυα , σκόνη & θρύψαλα. Η Ελλάδα ήταν ήδη υπανάπτυκτη σε αυτό τον τομέα , οι οσφυοκάμπτες των εκάστοτε "ελληνικών" κυβερνήσεων δεν είχαν λόγο να αντιδράσουν στα πρωτεσταντικά σχέδια της αμερικανογερμανίας. Το τελευταίο που έκαναν οι πρωτεστάντες ήταν να σφραγίσουν την μπουκαπόρτα μιας ενδεχόμενης αναπτυξης με το τεχνητό πρόβλημα των "μακεδονομάχων" σλάβων της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Οσο υπάρχει "μακεδονικό" η μπουκαπόρτα θα είναι σφραγισμένη για μια μελλοντική σύντομη εμπορική οδό που θα κατέστρεφε μια για πάντα τα συμφέροντα αυτής της ευρωπαϊκής παθογένειας που λέγεται γερμανικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή