13 Αυγ 2013

Ρήξη

Ανακοίνωσε η Κίνηση Πολιτών την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές του 2014 ως πυρήνας νέου ευρύτερου συνδυασμού.
Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Όχι για να πάρει ο νεός συνδυασμός το Δήμο αλλά επειδή, για να αλλάξει τα πράγματα θα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με το παλιό, αποσαθρωμένο σύστημα. Ο αγώνας δεν αφορά την ίδια την εκλογική μάχη αλλά την επόμενη μέρα. Δεν εννοώ φυσικά τους ανεπάγγελτους πολιτικάντηδες και τους ψευτοσωτήρες, αλλά τους ίδιους τους συμπολίτες μας. Αυτούς που έμαθαν να ψηφίζουν από ταξίματα και μπαξίσια και που αμφιβάλλω αν έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει γύρω τους.

Αυτούς που συνεχίζουν να μη συμμετέχουν σε τίποτα και να κάνουν κριτική εκ του καφενείου (με το τζιπ-δηλωμένο αγροτικό) πάνω στο πεζοδρόμιο. Αυτούς που ψηφίζουν κατά σόι όσους "τάζουν". Αυτούς που, αν τους πεις το σωστό αλλά δεν τους συμφέρει, σε βάζουν αυτομάτως στη μπλακ-λιστ, αυτούς που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια ή τα κλείνουν με τελάρα-ψυγεία-καφάσια, αυτούς που τα ξέρουν όλα και έχουν γνώμη για τα πάντα κι εσύ, ως επιστήμων δεν έχεις ιδέα ούτε για την επιστήμη σου. Τέλος, αυτούς που ποτέ δεν έκαναν αυτοκριτική και ποτέ δεν αναγνώρισαν κανένα λάθος τους, δηλαδή, που μέχρι σήμερα στήριξαν ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δεν είμαι εντελώς σίγουρος αν ακόμη και τώρα καταδικάζουν. Πόσοι άραγε είναι;
Με αυτούς θα πρέπει να έρθει σε ρήξη η νέα Αρχή και να μη φοβάται το πολιτικό κόστος.

Εγώ πάντως θα συνεχίσω να κυνηγώ την ουτοπία. Η γενιά μας έτσι κι αλλιώς χάθηκε. Παρέλαβε το πολιτικό ήθος τσαλακωμένο και το έφτασε σήμερα στο επίπεδο των άξεστων τσοπαναραίων. Κι αν με πούνε γραφικό και ότι ζω στο δικό μου κόσμο, έχω απλά να δηλώσω ότι αυτό που προσπαθώ να διδάξω, προσπαθώ και να το τηρήσω.

1 σχόλιο:

  1. Σωστά τα λες Βασίλη Ζαγκότα. Ποίμνιο είχαν οι εκάστοτε τοπάρχες και βγαίναν κερδισμένοι , πόιμνιο θέλουν να διατηρούν ες αεί.
    Το μπαλάκι πέφτει στη λαϊκή αμόρφωτη βάση τους , κάποτε πρέπει να τους ξεπεράσουν σαν εφήμερους σωτήρες.
    Να καταλάβουν ότι κοκκαλάκια δεν υπάρχουν πλέον , τέλειωσαν. Και αν δεν τέλειωσαν , δεν τα χρειάζονται.
    Μια ανοδική αποδοχή της Κίνησης στις κάλπες θα είναι δείκτης ελπίδας και μεταστροφής του ποίμνιου σε ενεργούς και υπέυθυνους πολίτες.

    http://astakosnp.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή