16 Απρ 2011

Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια Νο2

Και εγένετο για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα παιδιά μας κατάφεραν να ξανακερδίσουν το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Αιτωλοακαρνανίας. Συγχαρητήρια, εις ανώτερα και εύχομαι να συνεχίσουν να βάζουν σε όλους τα γυαλιά. Και να καταφέρνουν να ακούγεται παντού το όνομα του Αστακού.
Μαζί με την είδηση αυτή μάθαμε και για τον προβιβασμό του σχολείου μας σε δωδεκαθέσιο, γεγονός που σηματοδοτεί εξελίξεις και αναγκάζει το Δήμο να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα της εκπαίδευσης. Σημειωτέον ότι ο Αστακός είναι το μεγαλύτερο -σε μαθητικό δυναμικό- σχολείο από τη Βόνιτσα ως το Μεσολόγγι, τουτέστον σε όλη την Ακαρνανία. Και οι κτηριακές του εγκαταστάσεις είναι οι χειρότερες.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στα παιδιά του Αστακού. Θερμά Συγχαρητήρια στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές τους Σίγουρα ο Δήμος πρέπει να αγκαλιάσει τα παιδιά. Αραγε είναι ουτοπικό στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε να μιλήσουμε για κάποια θεατρική σκηνή, μια που ο τόπος μας διαθέτει και ταλέντο μαθητών και διάθεση δασκάλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι είναι καιρός να πει αυτός ο Δήμος ένα επίσημο "Εύγε" στα παιδιά του, είναι κάτι τόσο εύκολο γι' αυτόν και τόσο σπουδαίο για τα παιδιά.
    Μακάρι οι δύο θεατρικές ομάδες που υπάρχουν τώρα να έχουν μόνιμη στέγη αλλά γιατί δεν ξεκινάμε από ένα όμορφο διήμερο μαθητικού θεάτρου με συμμετοχή από τα σχολεία του Δήμου; Και ίσως -αργότερα- με προσκεκλημένο επίσημα κάποιο σχολείο του νομού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή