29 Οκτ 2010

Γράμμα προς τον ψηφοφόρο

Αγαπητέ συμπολίτη,
Με την κυκλοφορία της εφημερίδας "Εν Κινήσει", την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου και τη δημοσίευση της προγραμματικής της πρότασης, η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου ολοκλήρωσε μια σειρά ενεργειών που έχουν ως σκοπό να κάνουν γνωστές τις θέσεις της σ' εσένα. Είναι αλήθεια ότι σε ορισμένα από αυτά αντιμετωπίσαμε δυσκολίες επειδή η Κίνηση δεν έχει ούτε κεφάλαιο ούτε κομματικό μηχανισμό στήριξης ενώ τα οικονομικά της είναι πενιχρά. Ωστόσο καταφέραμε τελικά να εκδώσουμε την  "Εν Κινήσει" και να γνωστοποιήσουμε το πρόγραμμά μας που σε λίγο θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη  μορφή.
Το πρόγραμμα της Κίνησης Πολιτών κινείται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πολιτιστική Αναγέννηση, Συμμετοχή των Πολιτών. Στον τομέα της ανάπτυξης έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την έγκαιρη ενημέρωση των αγροτών σχετικά με ευρωπαϊκά προγράμματα και νέες καλλιέργειες αλλά και για τη βελτίωση της ύδρευσης και της άρδευσης των χωραφιών τους. Η αναπτυξιακή μας πρότασή περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την ανάπτυξη  του τουρισμού, τη βελτίωση των συγκοινωνιών, αλλά και την προώθηση του ζητήματος του Πλατυγιαλιού, με το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένο το μέλλον του Δήμου. Στον τομέα της Συμμετοχής των Πολιτών, στόχος μας είναι να περιορίσουμε τον συγκεντρωτισμό του "Καλλικράτη" αλλά και να προωθήσουμε περισσότερη συμμετοχή των πολιτών και πλήρη διαφάνεια στα πεπραγμένα του δήμου. Μπορείς να διαβάσεις όλες μας τις προγραμματικές προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://kpxiromerou.blogspot.com/
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο τομέας της Παιδείας είναι ο σημαντικότερος. Ως δάσκαλος βιώνω καθημερινά τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης, η πηγή των οποίων έχει να κάνει αφενός με την ασχετοσύνη των κυβερνώντων στο σχεδιασμό και αφετέρου με την έλλειψη υποδομών. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι πρώτη προτεραιότητα του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι η αύξηση των δαπανών για τα σχολεία του δήμου στο ύψος του 20% του νέου προϋπολογισμού. Διδακτήρια ακατάλληλα πρέπει να επισκευαστούν και να γίνουν ασφαλή, προσιτά και ευχάριστα στο μαθητή. Σχολειά χωρίς τα βασικά υλικά καθημερινής διδακτικής πρακτικής να αποκτήσουν υποδομές τελευταίας τεχνολογίας. Οι εκπαιδευτικοί του τόπου μας πρέπει να έχουν ό,τι τους χρειάζεται για να βοηθήσουν τη νεολαία, τα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου μας. Η ευκαιρία είναι ιστορική και ο Δήμος οφείλει να δείξει ότι μπορεί να είναι πρωτοπόρος τέτοιων κινήσεων. Άλλωστε όλα είναι θέμα παιδείας, δεν συμφωνείς;
Αγαπητέ συμπολίτη,
Η ψήφος σου σε αυτές τις εκλογές είναι καθοριστική. Τα κομματόσκυλα βλέπουν τον κόσμο με απογοήτευση να στρέφει την πλάτη του στα πολιτικά κόμματα και αγωνίζονται απεγνωσμένα να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στο λαό για να τον ωθήσουν και πάλι σε κομματική ψήφο.  Σε τοπικό επίπεδο όμως, ελάχιστη κομματική συσπείρωση υπάρχει και οι ετερόκλητοι συνδυασμοί συμφερόντων θα διαλυθούν την επομένη μέρα των εκλογών. Άλλωστε, ο συγκεντρωτισμός του Καλλικράτη μπορεί να μετριαστεί με τη χάραξη αποκεντρωτικής πολιτικής που θα έχει ως επίκεντρο τα τοπικά προβλήματα και επομένως οι πολίτες που ζουν σε αυτόν τον τόπο μπορούν να καταρτίσουν και να εφαρμόσουν καλύτερα.

Εσύ όμως αυτά τα γνωρίζεις.
Γνωρίζεις ότι εκβιασμοί πλέον δεν περνούν.
Ότι τα κομματόσκυλα υπάρχουν για να φυλάγουν πρόβατα. 
Επειδή έτσι βλέπουν τους ψηφοφόρους.
Ξέρεις καλά ότι η Κίνηση Πολιτών ήταν, είναι και θα είναι εδώ συνεχώς για να υποστηρίξει το δικό σου δίκαιο.
Έχεις ήδη δει ότι πρώτη από όλους βγήκε μπροστά, κατάθεσε τη δική της πρόταση και εναντιώθηκε στην απαξίωση του τόπου. 
Το αν έχει δίκιο, θα το δείξει η Ιστορία, ωστόσο -δυστυχώς για πολλούς- τα μέχρι τώρα γεγονότα τη δικαιώνουν σε μεγάλο ποσοστό.

Για τους λόγους αυτούς,
ψήφισε την Κίνηση Πολιτών αφού ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ την προγραμματική της πρόταση.
Δώσε την υποστήριξή σου σε αυτόν που πιστεύεις ότι θα σε εκπροσωπήσει επαρκώς και όχι στον συγγενή ή στο φίλο από υποχρέωση. 
Ακόμη κι αν αυτός ο συγγενής ή φίλος είμαι εγώ.
Τώρα έχεις εναλλακτική λύση.
Τώρα συμμετέχεις!

Βασίλης Ζαγκότας
Δάσκαλος
Υποψήφιος Δημοτικής Κοινότητας Αστακού
με την Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου