21 Αυγ 2010

Ερχόμαστε...!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Στης ιστορίας τον χοντρό τον κινητή τους έχω βαρεθεί» 
Συμπολίτες,

-Ο Καλλικράτης, ο Νόμος ταφόπλακα για την αυτοδιοίκηση, δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφυκτικού εναγκαλισμού των τοπικών κοινωνιών από τις κομματικές νομενκλατούρες. Η μεταφορά των κεντρικών πολιτικών-κομματικών συσχετισμών στην περιφέρεια αφήνει λίγα περιθώρια γνήσιων αυτοδιοικητικών συγκροτήσεων.
- Απ’ την άλλη μεριά η ομηρία της χώρας στο ΔΝΤ, η κατάργηση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας μετατρέπει το πολιτικό προσωπικό και τους περιφερειακούς εκφραστές του σε λογιστάκους του διεθνούς οικονομικού συστήματος. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει μέρα με τη μέρα μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής αποσύνθεσης.
-Κάτω από αυτές τις συνθήκες η κατάσταση που διαμορφώνεται ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου στο Δήμο μας, αντανακλά πλήρως την ελληνική κοινωνική και πολιτική παρακμή: κομματικές γραφειοκρατίες που υποδύονται τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, επιχειρηματικά συμφέροντα ανάκατα με φιλόδοξους πολιτικούς παράγοντες, «επαγγελματίες» της αυτοδιοίκησης και αφελείς ακόλουθοι διαγκωνίζονται για την τοπική εξουσία.
-Μέσα σ’ όλα αυτά η πρόσφατη απόπειρα μετατροπής του Αστακού σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης επικινδυνότητας, με το μανδύα της πράσινης ανάπτυξης αποτέλεσε ένα μεγάλο στοίχημα μέτρησης των αντανακλαστικών της τοπικής κοινωνίας και η αλλαγή των συσχετισμών που ακολούθησε έδειξε ότι «το παιχνίδι παίζεται ακόμη».
Συμπολίτες,
Την τετραετία που πέρασε η Κίνηση Πολιτών Αστακού είχε μια συνεχή παρουσία παρεμβάσεων και αποτροπών χωρίς να εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο. Με τις λίγες δυνάμεις μας δημιουργήσαμε πολιτικά γεγονότα και αποδείξαμε ότι μπορούν να υπάρχουνε δημιουργικές συγκλίσεις με αφετηρία μια ξεκάθαρη αυτοδιοικητική λογική.

Πολλοί θα θέλανε ενόψει των εκλογών «να παίξουμε σ’ αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα». Αμ δε! Οι εκλογές για εμάς δεν είναι πανάκεια αλλά ένα πεδίο ενός επιπλέον αγώνα. Μ’ αυτή την έννοια είναι αυτονόητη:
α)η αυτόνομη κάθοδός μας στις εκλογές του Νοεμβρίου
β)η διεύρυνση της Κίνησης Πολιτών Αστακού και η μετονομασία της σε Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η Κίνηση Πολιτών συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, επιδιώκοντας το ευρύτερο μέτωπο απάντησης στις πολιτικές της παρακμής και ενάντια στους τοπικούς φορείς της κρίσης.  Το σημερινό πολιτικό σκηνικό απαρτίζεται  από ήδη δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις αλλά και από υποψηφιότητες που μόνο στόχο έχουν να μεταφέρουν στον πολύπαθο τόπο μας τη στενή κομματική γραμμή που τους επιβάλλεται. Σωτήρες εμφανίστηκαν στο προσκήνιο πολλοί, και όλοι απέφυγαν να πάρουν θέση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.  Όλα τα χρόνια της ύπαρξής της, η Κίνηση Πολιτών τοποθετήθηκε με θάρρος και παρρησία στα θέματα που προέκυψαν με απόλυτη συνέπεια, ειλικρίνεια και μακριά από κομματικά παιχνίδια. Ζητήσαμε έργα ανάπτυξης και όχι λιθάνθρακα και μας χαρακτήρισαν γραφικούς. Ζητήσαμε εμπορικό-διαμετακομιστικό λιμάνι και μας χαρακτήρισαν αρνητές. Αυτοί που έβαζαν την υπογραφή τους στην καταδίκη του τόπου μας, έρχονται σήμερα να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών περιφρονώντας κάθε αρχή και κάθε αξία. Ας είναι σίγουροι λοιπόν ότι όπως μας βρήκε μπροστά της η CBI, η Edison και το Κατάρ, έτσι θα μας βρουν μπροστά τους και αυτοί, οι οποίοι μόνο κακό προξένησαν και προξενούν στον τόπο.

Ξηρομερίτη και Ξηρομερίτισσα, η προσωπική σου συμπόρευση είναι η δύναμη της συλλογικότητας μας. Σε καλούμε λοιπόν σε συστράτευση για μια τοπική αυτοδιοίκηση με Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, Συμμετοχή και Έλεγχο των Πολιτών.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου